Wie Is de Policy Design Studio

De Policy Design Studio is in 2016 opgericht door Krijn van Beek in nauwe samenwering met Henk Gossink van de KNAP Academie waaraan Krijn ook is verbonden als trainer. Deze samenwerking zorgt voor een krachtige verbinding van strategie- en idee-ontwikkeling aan de ene kant en organisatie- en professionele ontwikkeling aan de andere kant.

Krijn van Beek (1963)

Is strategiemakelaar, bestuurder en ondernemer met een brede ervaring in het verbinden van overheid, wetenschap, media, civil society en bedrijven.Voormalig directeur Strategie van Veiligheid en Justitie, secretaris van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO), directeur van Infodrome (denktank voor ICT en samenleving) en oprichter van Denktank 2100, begon zijn carrière bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij studeerde wiskunde en is gepromoveerd in de economie.“Strategie is ontdekken waar je heen wilt en wegen vinden daar naartoe. De kern van strategieontwikkeling schuilt in het verbinden van mensen, doelen, kennis en creativiteit.”

Henk Gossink (1969)

Medeoprichter en directeur van de KNAP-Academie. Opgeleid in bestuurskundige theorieën. Achtereenvolgens was hij onderzoeker van stedelijke vraagstukken, adviseur bij het ontwikkelen van wijkaanpak bij DSP-groep, communicatieadviseur en collegewoordvoerder voor de gemeente Haarlemmermeer, opleider van bestuurders en ambtenaren en coach bij Publiek Domein.De afgelopen twee jaar is Henk Gossink procesbegeleider geweest verschillende complexe vraagstukken met een politiek gevoelige lading. Onder andere rond de drie decentralisaties, het jeugddetentievraagstuk (samen met Krijn) en doorstart van een college. In zijn vrije tijd werkt Henk onder begeleiding van Harry Kunneman aan een proefschrift over veranderdrift in het publieke domein.

Uitstekend artikel van @krijnvanbeek in @socialevraagst: "Laten we onze democratische instituties een beetje serieus nemen". Zowel in mijn raadswerk als werk bij Twynstra Gudde kom ik vaak tot zelfde conclusie. Het zit (meer) in cultuur dan structuur.
https://t.co/jlpP7tvkef

Zo krijgt de vreselijke #ChristchurchTERRORISTattack ineens een gezicht. Erg goede journalistiek @TheEconomist

Belangrijk artikel in de Volkskrant, naast al het verkiezingsnieuws: https://t.co/tbFxrLGeSY
Een paar jaar geleden deed ik samen met @krijnvanbeek al de suggestie de rechtsstaat eens serieus de maat te nemen: https://t.co/7zw1V815s1

Over geen van deze voorstellen heeft ook maar één ouder, leerling of docent zich kunnen uitspreken.
De jaarlijkse inschrijvingen gaan precies de andere kant op dan de voorgestelde ontwikkeling.
Zo ziet kartelvorming er dus uit.

Waar blijft de democratie? #raad020 https://t.co/xKYsCFnAJZ

Bizar. @PostNL is alleen verantwoordelijk voor de brute verminking van je postpakket als je je daarvoor aanvullend verzekert. Hebben we de #postwet afgeschaft? #postnl

Load More...