Wie Is de Policy Design Studio

De Policy Design Studio is in 2016 opgericht door Krijn van Beek in nauwe samenwering met Henk Gossink van de KNAP Academie waaraan Krijn ook is verbonden als trainer. Deze samenwerking zorgt voor een krachtige verbinding van strategie- en idee-ontwikkeling aan de ene kant en organisatie- en professionele ontwikkeling aan de andere kant.

Krijn van Beek (1963)

Is strategiemakelaar, bestuurder en ondernemer met een brede ervaring in het verbinden van overheid, wetenschap, media, civil society en bedrijven.Voormalig directeur Strategie van Veiligheid en Justitie, secretaris van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO), directeur van Infodrome (denktank voor ICT en samenleving) en oprichter van Denktank 2100, begon zijn carrière bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij studeerde wiskunde en is gepromoveerd in de economie.“Strategie is ontdekken waar je heen wilt en wegen vinden daar naartoe. De kern van strategieontwikkeling schuilt in het verbinden van mensen, doelen, kennis en creativiteit.”

Henk Gossink (1969)

Medeoprichter en directeur van de KNAP-Academie. Opgeleid in bestuurskundige theorieën. Achtereenvolgens was hij onderzoeker van stedelijke vraagstukken, adviseur bij het ontwikkelen van wijkaanpak bij DSP-groep, communicatieadviseur en collegewoordvoerder voor de gemeente Haarlemmermeer, opleider van bestuurders en ambtenaren en coach bij Publiek Domein.De afgelopen twee jaar is Henk Gossink procesbegeleider geweest verschillende complexe vraagstukken met een politiek gevoelige lading. Onder andere rond de drie decentralisaties, het jeugddetentievraagstuk (samen met Krijn) en doorstart van een college. In zijn vrije tijd werkt Henk onder begeleiding van Harry Kunneman aan een proefschrift over veranderdrift in het publieke domein.

Verwacht en onafwendbaar met de ALS in zijn lijf heeft Nico de Boer op zijn gekozen moment dit leven achter zich gelaten.

Gisteren is mijn goede vriend @Nico_de_Boer overleden. In de strijd tegen ALS heeft hij op indrukwekkende wijze de eer aan zichzelf gehouden. Eeuwig jammer, want Nico had nog veel liefde te geven en over 'Burgerkracht' was hij nog lang niet uitgesproken. https://t.co/G8HokfN3lU

Waarom gelooft iedereen dat het bergaf gaat met de wereld, terwijl deze er nooit beter voor stond? Essay in @volkskrant over de drie wetten van het hedendaagse pessimisme, en waarom doemdenkers altijd zo'n slimmeriken lijken. https://t.co/QkXricuANY

Maar hoe doen we t nou met de #routeplanner? @fietsersbond @ANWB @NLfietsland @FietsnetwerkNL @Fietsen123 ? Is hier wel goed over nagedacht? https://t.co/KYmMKIdLWv

Mooi werk ⁦@startfoundation⁩ ⁦@chainlogistics⁩ ⁦@volkskrant⁩. Zoals bekend: bedrijven die door hun vooroordelen heen leren kijken, krijgen beter personeel en dus concurrentievoordeel. Niet alleen sociaal. Winstgevend ook!

Load More...