Wie Is de Policy Design Studio

De Policy Design Studio is in 2016 opgericht door Krijn van Beek in nauwe samenwering met Henk Gossink van de KNAP Academie waaraan Krijn ook is verbonden als trainer. Deze samenwerking zorgt voor een krachtige verbinding van strategie- en idee-ontwikkeling aan de ene kant en organisatie- en professionele ontwikkeling aan de andere kant.

Krijn van Beek (1963)

Is strategiemakelaar, bestuurder en ondernemer met een brede ervaring in het verbinden van overheid, wetenschap, media, civil society en bedrijven.Voormalig directeur Strategie van Veiligheid en Justitie, secretaris van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO), directeur van Infodrome (denktank voor ICT en samenleving) en oprichter van Denktank 2100, begon zijn carrière bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij studeerde wiskunde en is gepromoveerd in de economie.“Strategie is ontdekken waar je heen wilt en wegen vinden daar naartoe. De kern van strategieontwikkeling schuilt in het verbinden van mensen, doelen, kennis en creativiteit.”

Henk Gossink (1969)

Medeoprichter en directeur van de KNAP-Academie. Opgeleid in bestuurskundige theorieën. Achtereenvolgens was hij onderzoeker van stedelijke vraagstukken, adviseur bij het ontwikkelen van wijkaanpak bij DSP-groep, communicatieadviseur en collegewoordvoerder voor de gemeente Haarlemmermeer, opleider van bestuurders en ambtenaren en coach bij Publiek Domein.De afgelopen twee jaar is Henk Gossink procesbegeleider geweest verschillende complexe vraagstukken met een politiek gevoelige lading. Onder andere rond de drie decentralisaties, het jeugddetentievraagstuk (samen met Krijn) en doorstart van een college. In zijn vrije tijd werkt Henk onder begeleiding van Harry Kunneman aan een proefschrift over veranderdrift in het publieke domein.

Mensen in een sterk afhankelijke positie van de overheid moeten keer op keer stapels papier aanleveren, voor elke regeling waarvoor ze in aanmerking willen komen. Het wordt tijd dat dit verandert. De overheid vraagt keer op keer naar bekende weg. Om gek van te worden.

Nog een paar plekken beschikbaar: het leeratelier dat nieuw fundament legt onder uw ambtelijk handelen. Public Value @NSOBDenHaag . Met geweldige docenten @meilivos, @Azuurmond, @markvantw, @jhdebaas , @AJKruiter (van @Publiekewaarden ) en andere. https://t.co/Or1n7fqrL6

Uw maatschappelijke meerwaarde vergroten? In het Leeratelier Public Value werken we aan uw opgave onder leiding van ervaren docenten als: @meilivos, @Azuurmond, @krijnvanbeek en @markvantw.
Start: maandag 4 maart. Aanmelden kan hier: https://t.co/06feePIfwV

Huiselijk geweld komt niet alleen heel vaak voor - @wodc_nl @volkskrant #goedonderzoek - maar is ook zeer schadelijk, zeer kostbaar en we zijn nog echt prutsers in #bestrijding en #herstel https://t.co/q3OMJNF8Fb Fijn dat cijfers zijn geupdate - volgend jaar weer - en nu #actie

Load More...