Wie Is de Policy Design Studio

De Policy Design Studio is in 2016 opgericht door Krijn van Beek in nauwe samenwering met Henk Gossink van de KNAP Academie waaraan Krijn ook is verbonden als trainer. Deze samenwerking zorgt voor een krachtige verbinding van strategie- en idee-ontwikkeling aan de ene kant en organisatie- en professionele ontwikkeling aan de andere kant.

Krijn van Beek (1963)

Is strategiemakelaar, bestuurder en ondernemer met een brede ervaring in het verbinden van overheid, wetenschap, media, civil society en bedrijven.Voormalig directeur Strategie van Veiligheid en Justitie, secretaris van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO), directeur van Infodrome (denktank voor ICT en samenleving) en oprichter van Denktank 2100, begon zijn carrière bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij studeerde wiskunde en is gepromoveerd in de economie.“Strategie is ontdekken waar je heen wilt en wegen vinden daar naartoe. De kern van strategieontwikkeling schuilt in het verbinden van mensen, doelen, kennis en creativiteit.”

Henk Gossink (1969)

Medeoprichter en directeur van de KNAP-Academie. Opgeleid in bestuurskundige theorieën. Achtereenvolgens was hij onderzoeker van stedelijke vraagstukken, adviseur bij het ontwikkelen van wijkaanpak bij DSP-groep, communicatieadviseur en collegewoordvoerder voor de gemeente Haarlemmermeer, opleider van bestuurders en ambtenaren en coach bij Publiek Domein.De afgelopen twee jaar is Henk Gossink procesbegeleider geweest verschillende complexe vraagstukken met een politiek gevoelige lading. Onder andere rond de drie decentralisaties, het jeugddetentievraagstuk (samen met Krijn) en doorstart van een college. In zijn vrije tijd werkt Henk onder begeleiding van Harry Kunneman aan een proefschrift over veranderdrift in het publieke domein.

Tweehonderd gloednieuwe vakantiewoningen in #wolphaartsdijk. https://www.veersekreek.nl en geen #zonnepaneel te zien. Wakker worden @provzeeland. @GemeenteGoes de #zeespiegelstijging kan ook voor Zeeland iets betekenen….

Zeeland ligt in t westen, in t centrum en in t zuiden van Nederland. En heeft dus drie dagen geen treinen. Lekker bezig @NS_online @provzeeland #staking

Interessant idee @MarcelCanoy @ESBtweets om ouderen te vragen ‘zorgsenior’ te worden. En dat actief te stimuleren. Ik zag ook een late echo van het WRR rapport ‘ouderen voor ouderen’ uit 1993. https://www.wrr.nl/publicaties/rapporten/1993/03/31/ouderen-voor-ouderen-demografische-ontwikkelingen-en-beleid #bernardvanPraag super actueel!

@Hanneke_juf @krijnvanbeek @pieters_toine @SezginCihangir_ @parool Misschien kan er ook weer gewoon gerekend worden zonder verhaaltjes, gewoon alleen cijfers. Dat is ook een game en een heel leuk game.

Als je Corona hebt, mag je niet naar t #stembureau. Ongeveer een half miljoen mensen testte de afgelopen 10 dagen positief. https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/positief-geteste-mensen

Ook in quarantaine mag je niet zelf #stemmen Nog 0,5 miljoen? Dit is een serieuze aderlating voor onze democratie @Kiesraad

Load More...